Dřevěné terasy bez vrutů a hřebíků

Dřevěné terasy bez vrutů a hřebíků
Dřevěné fasády Techniclic z dlouhou životností a krásným hladkým povrchem

26. srpna 2015

Montáž venkovní dřevěné terasy na rektifikační terče Buzon

Montáž venkovní dřevěné terasy na rektifikační terče Buzon

Montáž dřevěné terasy můžete realizovat různými způsoby. Klasickým je pokládka dřevěné terasy do štěrkového lože, které ale musí být dokonale rovné, vyspádované a pevné.
Pokud však nemáte k dispozici takto dobře připravený podklad pro pokládku dřevěné terasy, například jde o montáž vyvýšené terasa v kopci nebo ve stráni, mohly byste využít možnosti provést montáž venkovní dřevěné terasy na rektifikační terče Buzon.

Rektifikační terče Buzon jsou plastové podstavce s nastavitelnou výškou. Pomocí nich můžete při montáži dřevěné terasy vykompenzovat výškové rozdíly podkladu terasy nebo upravit spád dřevěné terasy.
Jednostranný držák roštu tvaru L pro rektifikační terče Buzon PB série
Na hlavu rektifikačního terče pod dřevěnou terasu se nasadí vybraný držák roštu podkladního hranolu (na výběr jsou tři druhy – pevný oboustranný držák o šíři 65 mm, nastavitelný držák o rozpětí 35 – 90 mm, které je možné použít u všech sérií rektifikačních terčů Buzon nebo jednostranný držák roštu tvaru L (cenově nejvýhodnější varianta) pro rektifikační terče série PB.

Pro vyrovnání sklonu terasy se používá sklonový korektor pro úpravu sklonu o 0 – 5%, který je u některých rektifikačních terčů DPH série již vestavěn v hlavě podstavce, u série PB se pak vkládá pod základu terče.

Pro montáž venkovní dřevěné terasy na rektifikační terče Buzon tak nemusíte mít předem vyrovnaný a dokonale vyspádovaný podklad, ale protože jsou rektifikační terče nastavitelné milimetr po milimetru, můžete i opravdu malé výškové rozdíly podkladu velmi snadno a hlavně přesně vyrovnat.



Více o rektifikačních terčích na terasy.
Podobné články: Jak na montáž dřevěné terasy?