Dřevěné terasy bez vrutů a hřebíků

Dřevěné terasy bez vrutů a hřebíků
Dřevěné fasády Techniclic z dlouhou životností a krásným hladkým povrchem

5. února 2021

Výhled z terasy na gabionový plot

 

Gabionové ploty jsou pro mnohé neznámý pojem. To se může ale zdát jen do chvíle, než je spatříte na vlastní oči. Jedná se totiž o kovové konstrukce, které jsou svařeny z ocelových sítí a jsou vyplněny přírodním nebo lomovým kamenem. Jejich hlavní funkcí je přenášení tlaku a tím tak jejich snižování na opěrnou zeď.



Proč právě zvolit gabiony?

Gabiony představují v porovnání s klasickými konstrukcemi nižší pořizovací náklady. Není nutné nikterak více zasahovat do okolí domu, a tím narušit faunu a flóru. Tím, že jsou ošetřeny povlakem zinku a hliníku, tak jejich životnost se udává v řádu desítek let, a to až 60-80. Závisí také ale na okolním prostředí, na jeho agresivitě. Výplně gabionů mohu být z různých druhů kamení, ne jen přírodním nebo lomovým typem. Gabionové ploty jsou bezúdržbové, není nutné natírat je a nijak více ošetřovat. Gabiony tvoří přírodní drenáž, takže absorbují energii vody, kterou také propouštějí a tím tak snižují tlak na opěrnou stěnu. Jejich jednoduchá technologie umožňuje realizaci i v zimě nebo za horších podmínek. Tím, že jedná o jednoduchou technologii, tak je lze kdykoliv i nadále rozšiřovat o další části.

Gabiony s kombinaci s krásnou zahradou s terasou vytváří moderní vzhled, přírodní dojem a tím tak dotváří přirozené začlenění do krajiny.