Dřevěné terasy bez vrutů a hřebíků

Dřevěné terasy bez vrutů a hřebíků
Dřevěné fasády Techniclic z dlouhou životností a krásným hladkým povrchem

30. září 2016

Jak si snadno zajistit přístup k výpusti na venkovní terase?

Místo, kde je schovaný přístup k odtoku terasy, je téměř neznatelné (terasa Softline dřevina Jaya)


Častým problémem při stavbě venkovních teras může být zajištění přístupu k výpusti venkovní terasy i po instalaci terasových prken.

Jaké budou požadavky na výsledné řešení tohoto problému?

Musí jít řešení, které zajistí možnost pravidelného přístupu k odtoku bez toho, aby byla nutná složitější demontáž terasových prken, opětovného vrtání a šroubování hrozící poškozením prken apod. Řešení by mělo pochopitelně taky dobře vypadat, tedy zapadat co nejvíce do celkového vzhledu terasy.

Terasový systém Softline umožňuje snadnou demontáž a opětné nasazení prkna

Nejelegantnějším řešením je využití systému Softline pro dřevěné terasy.

U tohoto systému se terasová prkna nasazují na klipy shora a dají se kdykoliv opět uvolnit. Proto je možná např. v místě odtoku využít kratičké prkno a to podle potřeby vysunutím demontovat. Místo, kde je schována výpusť je tak kdykoliv dostupné, ale na dřevěné terase téměř neznatelné.








Vytvoření poklopu z klasicky montovaných terasových prken

Další možné řešení se týká klasicky instalovaných terasových prken (šroubovaných shora) a je na terase více znatelné a viditelné.

Terasu můžete umístit na rektifikační terče, jako u této ukázky, a schovat tak pod ní nejen odtok, ale také různá vedení potrubí, kabelů apod. a vytvořit samostatný poklopu z dřevěných terasových prken, kterým místo nad výpustí zakryjete. Toto řešení je stále velmi funkční, ale přeci jen na výsledné terase pohledově viditelnější.








Foto poskytla firma Fasády & Terasy s.r.o.