Dřevěné terasy bez vrutů a hřebíků

Dřevěné terasy bez vrutů a hřebíků
Dřevěné fasády Techniclic z dlouhou životností a krásným hladkým povrchem

7. května 2018

Nový Buzon BRS systém slibuje dokonalejší pokládku velkoformátové dlažby

Ukázka instalace velkoformátové dlažby pomocí Buzon BRS systému

I v letošním roce přichází společnost BUZON, přední světový výrobce rektifikačních terčů po dlažbu, s novinkou, která usnadní a zpříjemní pokládku venkovní dlažby. Tentokrát se jedná o zcela nový systém, který zjednoduší instalaci velkoformátové dlažby. 

Jak funguje BUZON BRS systém pro pokládku velkoformátové dlažby?

BRS system (Buzon Rail System) přináší do pokládky dlažby na terče novinku, kterou je pokládka dlažby na hliníkové profily. Pomocí těchto speciálních hliníkových profilů, které jsou podepřené a uchycené na hlavě rektifikačního terče, se vytvoří základní konstrukce pro pokládku. Na takto vytvořený rošt je pak dlažba pokládána.

Zatímco u klasické pokládce dlažby na terče je nutné pod každý roh dlažby umístit terč a tento výškově a sklonově nastavit, v případě použití BRS systému jsou mezerníky a plocha dlažby umístěny přímo na ALU profilech. Stabilita položené dlažby nezávisí jen na malé části dlažby ale na podstatně větší ploše – celé hraně dlažby. Rovinatost celé plochy je podstatně  dokonalejší. Vzdálenost terčů podepírajících ALU profily může být  přitom až 80 cm.




Zejména u dlaždic o formátu 30x120 cm či 40x120 cm je rozdíl v úspoře času při montáži (menší množství terčů, které je třeba individuálně výškově a sklonově nastavit) a množství použitých terčů nejmarkantnější.

Foto: BUZON Pedestal International, Fasády & Terasy s.r.o.