Dřevěné terasy bez vrutů a hřebíků

Dřevěné terasy bez vrutů a hřebíků
Dřevěné fasády Techniclic z dlouhou životností a krásným hladkým povrchem

21. června 2017

Dřevěná terasa i dřevěná provětrávaná fasáda v jednom kabátě

Dřevěná terasa i fasáda z Merbau, systém Softline
Foto: Vetedy Group
Zaujala nás opravdu zdařená realizace dřevěné provětrávané fasády a dřevěné terasy společností Vetedy v Belgii.

Dokonalý soulad a propojení domu s terasou byl docílen použitím stejného systému montáže i materiálu jak na dřevěné terase, tak i na dřevěné fasádě. A protože jde o systém montáže dřevěných teras Softline® se skrytým uchycením pod prkny („neviditelné uchycení“) , nejsou na terase ani na fasádě vidět žádné vruty a celkový dojem je o to elegantnější a krásnější.

Co je však velmi důležité – tento systém, využívaný zejména pro terasy – funguje při použití na dřevěné fasádě i jako provětrávaná fasáda.

Dřevěná fasáda je provětrávaná a bez viditelných vrutů, které by narušovaly její čistý vzhled
Foto: Vetedy Group
Pro dřevěnou fasádu i terasu byla v tomto případě použita dřevina merbau. Merbau je tropická dřevina pocházející z jihovýchodní Asie (Indonésie, Malajsie apod.) a je typická svou červeno-hnědou až hnědou barvou se zlatým a hnědým žilkováním. Je to odolná a tvrdá dřevina využívaná jak v interiérech na dřevěné podlahy a další prvky, tak právě i v exteriérech, kde i bez ošetření dokáže odolávat nepřízni počasí.

Odolná exotická dřevina Merbau je oblíbená jak v interiérech tak v exteriérech
Foto: Vetedy Group

Další variantou pro kombinaci stejného materiálu na dřevěné terase i dřevěné fasádě – například afrického padouku - je kombinace systému Softline® pro terasu a systému Techniclic® pro provětrávanou fasádu, zdi a obložení. Oba systémy uchycení jsou od stejného výrobce, velmi dobře se doplňují a skvěle k sobě vzhledově ladí.
SystémTechniclic® pro dřevěné provětrávané fasády navíc umožňuje rychlejší instalaci, možnost využití několika šíří fasádních prken a nově i možnost mezerníků pro odlehčenější vzhled stěny.

Dřevěná terasa Softline a stěny ze systému Techniclic s mezerníky - vše ve dřevině Padouk
Foto: Vetedy Group