Dřevěné terasy bez vrutů a hřebíků

Dřevěné terasy bez vrutů a hřebíků
Dřevěné fasády Techniclic z dlouhou životností a krásným hladkým povrchem

16. ledna 2020

Dřevěné terasy jsou ideální i pro úklid

Dřevěná terasa Softline (Vetedy)
Krásná terasa u domu je rozhodně skvělou volbou. Užívat si tady totiž budete moci spousty krásných a ničím nerušených chvilek. Ty se mohou pochopitelně protáhnout i do pozdních nočních hodin. Pak samozřejmě musí následovat tolik neoblíbený a nepříjemný úklid. Zvolíte-li správný druh terasy, s úklidem nebudete mít tolik práce. Výbornou volbou jsou především vynikající ryze přírodní dřevěné terasy. Jejich úklid si popíšeme v následujících řádcích. O nijak náročnou záležitost se nejedná.

Žádné dlouhé přípravy

V první řadě je třeba předeslat, že nebudou nutné žádné velké přípravy. Optimální je exteriér uklízet pravidelně hlavně za pomocí klasického koštěte. Čas od času byste ale měli zvolit i uklízení mokrou cestou. Postačí vám mop a kbelík s horkou vodou a saponátem. Dřevěné terasy již nejsou nijak členité a není třeba se obávat toho, že by se mopem nedaly utřít a že by se mop mohl poškodit. Uklizeno byste měli mít na rozdíl od betonových teras velmi rychle.

Pozor na ostré předměty!

Při uklízení venkovní dřevěné terasy je zapotřebí dá pouze pozor na příliš ostré předměty, které mohou povrchu terasy uškodit. Většinou je jde ale již z dálky vidět, takže bez větších problémů odstraníte opatrně a nenásilně. Poškrábání povrchu dřevěné podlahy zamezíte také tím, že jej opatříte voskem. Ten je schopen dokonale zabránit škrábancům a terasa odolá i rozmarům počasí.

Dřevěná terasa má i další výhody

Dřevěné terasy jsou výhodné nejen kvůli pohodovému úklidu. Za velký plus je třeba považovat již jen samotnou vůni terasy a příjemný nášlap. Spolehnout se budete moci i na to, že vedle terasy může být také bazén, do kterého si v případě horkého počasí skočíte. Voda uvnitř se nijak neušpiní jako v případě, kdy půjdete do bazénu z trávníku.

Autor článku: Radek Štěpán