Dřevěné terasy bez vrutů a hřebíků

Dřevěné terasy bez vrutů a hřebíků
Dřevěné fasády Techniclic z dlouhou životností a krásným hladkým povrchem

5. června 2015

Stavba terasy - materiál na terasu

Terasa je místem, kde se za pěkného počasí odehrává život. Na terase můžete odpočívat nebo se bavit s rodinou a přáteli. Aby byla vaše terasa opravdu krásná a plnila svůj účel po dlouhá léta, je potřeba si vybrat vhodný materiál na terasu a následně o něj správně pečovat.

Dřevěné terasy

Dřevěné terasy jsou vedle kamene a keramiky tradiční variantou podlahy na terase. Dřevo se v exteriéru využívá od pradávna. Za ta dlouhá léta již známe jeho přednosti i nevýhody, víme, co od něj čekat.

Dřevěné terasy působí teplým dojmem a skvěle propojují interiér s přírodou na zahradě.
Foto: Dřevěné terasy Softline (Vetedy)




WPC terasy

WPC je moderním materiálem 21.století. Pod touto zkratkou se skrývá anglické označení Wood Plastic Composite, které napovídá, že jde o kompozitní materiál ze dřeva a plastu. Terasy z wpc jsou odolné a mají dlouhou životnost. Plastová složka jim dodává odolnost proti povětrnostním vlivům a škůdcům, dřevo pak potřebnou pevnost a tvrdost. Navíc jde o materiál ekologický, jelikož se pro něj využívá recyklovaný plast. 



Venkovní dlažba

Venkovní dlažba na terasu je široký pojem skrývající pod sebou různé druhy materiálů. Dlažba na terasu může být z betonu, kamene, pálené hlíny nebo keramiky, ze dřeva či dokonce z recyklovaných materiálů – plastu a pryže. Všechny tyto materiály však musí splňovat stejné požadavky. Dlažba na terasu musí být mrazuvzdorná, nenasákavá, pevná, odolná proti mechanickému otěru a protiskluzová.
Foto: Dlažba na terasy (Kronos)


Kamenný koberec

Zajímavý materiál na terasu je také komínková podlaha, vzniklá z přírodních kamínků a pryskyřice. Plocha terasy je celistvá a beze spár, je mrazuvzdorná, neklouzavá a nenáročná na údržbu.

Foto: Kamenný koberec (Topstone)


Jednotlivým materiálům se budeme podrobněji věnovat v dalších příspěvcích.